søndag 15. juli 2012Dag 2:

Da er vi klare for High Chaparral! Mannen har drømt om en slik opplevelse siden han var liten guttunge, så madammen drar rundt med tre barnlige denne dagen. Dette er westernbyen over alle byer! Med ALT det cowboy og indianer verden har å by på. Og her må alle være med på leken! 


200 kr pr. hode er billig for en hel dag med fornøyelser (alle show inkludert), sammenlignet med norske fornøyelsesparker. God mat for under 100 lappen også. Her finnes ikke bare cowboy mat, men også mat for den enkle eller sære gane (toast eller rundstykke med gulost). Det en bruker penger på, kan en godt ha med seg hjemmefra. Hvis ikke, kan det også kjøpes for en billig penge. Indianerdrakt til 130 kr, cowboyhatt, revolver, belte og krutt til 200 kr. For den litt eldre målgruppen, selges det ekte cowboy boots, skjorter, frakker, hestesadler, rideutstyr, våpen og smykker til en dyr penge. Med andre ord, dette er ikke en temapark kun for barn, men også for de voksne som fortsatt blir med på leken. Mannen så misunnelig på de andre mannfolka som kom ut av bilene sine da vi ankom parkeringsplassen. "Søren at jeg ikke tok med hatten og revolveren min" sa han oppgitt. Her skilte man seg ut i vanlige klær, og mange foreldre, barn og ungdom hadde kledd seg opp før ankomst til parken.


High Chapparal har flere show daglig, med flinke skuespillere, hester, dans, musikk og masse humor. Vi overvar Lucky Luke og Dalton brødrene artige påfunn. Når man ellers går rundt i parken, kan man også riskikere å tre rett inn i et rollespill. Vår fredfulle tur med damplokomotivet, fikk en brå vending da banditter overmannet toget og fikk de minste, inkludert prinsessa til å hylskrike i panikk. Her skulle det stjeles gull og smykker fra passasjerene. Dyktige skuespillere gjorde at de større også ble litt satt ut.

Vår modige togkontrollør reddet oss fra landeveisrøverne!

Trøsten var å besøke den fredfulle indianer leiren, kjøpe indianerdrakt og hilse på eslene. Ponni ridning kr. 10 kr.


Ellers er det tillatt å ha med hund inn, forutsatt at de er immune mot krutt og fyrverkeri støy! Her har alle lov til å gå rundt å skyte med krutt!

Parken har også en lekeplass formet som en western by hvor barn og voksne kan løpe rundt og klatre opp på hustak, som banditt eller sherrif.
Indianerprinsessa rir på den tamme hesten, mens cowboyprinsen deltar i rollespill på et hustak

Etter seks timers hygge, var det tid for å vende snuten mot Danmark. Ca. 2 timers tur til Helsingborg, deretter en nesten tom ferge, som var klar til avgang idet vi ankom kaia i sentrum (går hvert kvarter og hele døgnet til Helsingør, koster 425 kr. for bil med 4 personer), og vi ankom Danmark 20 min. senere, dvs. kl.19.30.

Vi kjørte en times tid og endte opp i Roskilde, som vil være basen vår de neste to dagene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar