onsdag 18. juli 2012

Dag 4:

Selv om vi har lagt opp til en svært "effektiv" ferietur, tok vi oss tid til litt shopping etter frokost. Roskilde sentrum er vakker estetisk, og har en veldig trivelig gå gate, hvor det er langt mellom de store butikk kjedene. Flere koselige kafeer og bakerier også.


Undertegnede er visst på tilbud i dag! 


Alltid tilgjengelig luftpumper i sykkel land!
Etter å ha tilbrakt hele formiddagen i sentrum, reiste vi mot Nykøbing Sjælland. Ca. 55 min. fra Roskilde ligger "Sommerland Sjælland". Danmark kan skryte på seg mange flotte opplevelsesparker, men vi valgte en park som passet like godt for 5 åringen som for 12 åringen, ift aktiviteter, og hvor vi antok det hadde et litt "roligere" tempo og et "lavere" støynivå enn de mest populære parkene. Og kanskje også mer vennlige priser, inngang kr. 195,- pr. hode. Barn under 3 år gratis (og her var det faktisk mange saktegående aktiviteter som passet fra 1 år!)Sommerlandet har noen typiske tivoli aktiviteter, men også flere aktiviteter der barna (og noen voksne)virkelig får brukt kroppen sin (trampoliner, store klatre og balanse anlegg, kanopadling, trå båter, og Go-cart baner for store og små, samt et badeanlegg med MANGE utfordrende sklier). Her finnes også kaniner og geiter for kos! Vi hadde på forhånd informert barna at det ikke ville bli anledning til noe bading i parken, men heller mer tid på lek. Vi ankom Sommerlandet i 14 tiden, så vi unngikk formiddagsrushet inn til parken. Prinsen tilbrakte det meste av dagen på Go-cart banen, men tok seg litt tid til et par sykkelbåt og kano turer. Prinsessa var godt fornøyd med å være på karuseller og klatrestativ i "minilandet", samt være passasjer på prinsens båtturer.
Vi holdt ut til nesten stenging kl. 18.30, uten at barna hadde rukket å merke sultfølelsen. Da vi ankom hotellet, dro vi med taxi inn til sentrum og spiste en god middag på Bryggergården restaurant, som ligger midt i gå gaten. Etter maten tok vi en spasertur ned til Roskildeparken, hvor det ble avholdt parkkonsert for byens innbyggere og venner denne kvelden. Hver tirsdag i juli måned holdes gratiskonserter i parken. I 23 tiden kom vi oss til køys, med håp om å bli nogenlunde uthvilt til hjemturen i morgen.

Viktig tips: Den danske vinden gjør at været stadig skifter. Skyer, sol og regn kommer og går til stadighet. Husk å ALLTID ha med en vind/regnjakke, selv om solen skinner når du skal ut på tur i Danmark.

2 kommentarer:

  1. Dette var en fin reiseskildring som vi kan lære meget av
    Oskar & Reidun

    SvarSlett
  2. Dette med vind/regnjakke err et godt tips. Vi måtte kjpe nytt til hele familien da vi ferierete i Ebeltoft
    Hilsen familien Siggerud

    SvarSlett