onsdag 27. juli 2011

hjemreise

Lørdag 23/7 startet vi hjemreisen. Vi fikk anbefalt en rute gjennom Østerrike og Tyskland av våre danske campingnaboer. En reiserute som bestod av langt færre bakker og svinger gjennom alpene. Vi reiste fra "Caravan depot" kl. 12. 30, og brukte 2 timer (!) på å komme ut til motorveien. Stillestående kø av ukjent årsak gjennom hele Jesolo. Det gikk videre i rykk og napp mellom 30-120 km/t på motorveien i Italia pga kø... Vi kjørte A4 mot Trieste og deretter E55 mot Udine og Salzburg. KL. 17.30 nådde vi Østerrike. Utsikten langs veiene var flott og bestod som på nedturen av alper, kirker, slott og borger. I løpet av de fem timene vi kjørte sank temperaturen fra 30 hete til 15 kalde og regn... Vi fortsatte på A8 mot Munchen. Kl. 20.30 svingte vi av veien til en liten bygd kalt Chiemsee. Her fant vi ved hjelp av GPS´en overnattingsmuligheter. Det var ledig "zimmer" i andre etasje på en pub i et koselig og rolig boligstrøk.Dagen etter, søndag 24/7, fortsatte vi hjemturen forbi Munchen, Ingolstadt, Leipzig og Berlin, i 11 kjølige grader. Det gikk i 120 km/t på veiene, men det var tydeligvis ikke fort nok for de erfarne. Vi ble stadig tutet på av tyske utålmodige bilister som speedet forbi i 160+. Til lunsj ble valget enkelt: Burger King! Her traff vi for første gang på reisen andre nordmenn på biltur. En familie som hadde vært i Kroatia. Det var litt godt å høre norske stemmer igjen! 

Etter å ha passert Berlin kjørte vi i retning Hamburg. I 20 tiden startet jakten på nytt overnattingssted. Vi kjørte først inn til en by kaldt Neustadt Glewe. Denne nordtyske byen så ut som en spøkelsesby, mørk, trist, forfallend, og uten en levende sjel i gaten.


GPS´en fant et pensjonat, men etter at madammen hadde tatt en nærmere titt på dette stedet, kommanderte hun mannen til å kjøre så raskt som mulig ut av denne byen. Både mannen og madammen kjente på kroppen byens dårlige karma, og madammen var sikker på at pensjonatet hadde gjenferd vandrende i rommene. Vi valgte å kjøre videre i retning Puttgarden, og fant til slutt et hotell hvor det var ledig rom. Hotel Gremersdorf ligger 5 km fra der fergen til Danmark går hver halv time, hele døgnet. Dette var et hotel med liv, latter og ikke minst lys! Nå kunne madammen sove trygt og godt. 


Mandag 25/7 startet siste etappe av hjemturen. Kl. 11:45 tok vi ferge over til Rødbyhavn i Danmark (en personbil med 4 personer kostet 640 kr,- ). Båtturen tok 45 min. Behagelig sjø, god kaffe og sjokolademuffins på fergeturen. Mye deiligere å være norsk i Danmark enn i nord Tyskland! Deretter gikk turen til København og Øresundbroen. Kl. 15:00 og 40 EURO fattigere ankom vi Malmø. Nå var det bare å suse fortest mulig hjem. Sengene hjemme i Norge fristet mer enn nok en overnatting på ukjent sted. Vi nådde Gøteborg kl. 19:20, og Oslo kl. 23:00. Rekorden på biltimer steg med et par ekstra timer denne dagen. Og vi som sa vi aldri kom til å kjøre så lenge av gangen igjen....:-D


Viktig å tøye ut etter en konkurranse:-D


Turen har vært en opplevelse både for store og små. Barna tar gjerne kjøreturen igjen, men de voksne ser mer frem til å fly ned til Venezia neste gang. Vi har jo tross alt et feriehus der nå!;-D

CIAO for denne gang! 

avskjed med nye venner


Fredag 22/7-11
Da er tiden kommet til å ta farvel og forlate campingen for denne gang. Vi har bare positive opplevelser fra denne campingplassen. Våre campingnaboer fra Danmark og Sveits forteller at de er her på tredje og fjerde året, og vi skjønner godt hvorfor. Her for barna være barn, og de voksne for være....voksne, ha ha ha. Det har vært en aktiv ferie, men også tid til å koble av.

Konkurranseinstinktet til mannen og prinsen tok derimot ikke ferie! De ELSKER å konkurrere, og HATER å tape begge to. Madammen fikk for første gang se en annen side fra mannen. Høylytt brøling og banning på fotballbanen, så madammen nesten ble litt flau. Men engasjementet gav...gull. Gutta håvet inn ikke mindre enn 10 Casavio camping medaljer i diverse konkurranser i løpet av de 14 dagene vi var der (løping, fotballturnering, vannbasket og volleyball). Madammen var vel den eneste som valgte å være inaktiv under dette oppholdet.
Prinsen med parykk i vannkonkurranse

Mannen har IKKE tenkt til å gi fra seg ballen
Så ble det gull
Siste dagen ble utnyttet til det fulle. Prinsen ville ikke hjem, så det ble mye kos og "high five" siste kvelden for nye ferievenner og aktivitetsvertene. Nye trivelige bekjentskaper har gjort til at både de voksne og barna har blitt et par Facebook venner rikere. Alltid gøy å møte nye mennesker!

Ferienaboer på besøk og ser PIPPI på DVD