lørdag 16. juli 2011

Venezia

Etter formiddagen på stranden tilbragte vi fredag ettermiddag og kveld i Venezia. Det har vært svært sterk sol de siste dagene, så vi valgte å ta turen denne dagen fordi at det endelig kom litt skyer og vind.Vi kom oss avgårde i tre tiden. Syklet ned til havnen hvor fergene går fra. Kun 6 km, så det var overkommelig for alle. Fergen går til og fra Venezia hver 30 min., så det var ikke nødvendig å bruke klokke på turen. Venezia er en vakker by! Fotoapparatet fikk ikke hvile, så madammen sliter med å få minsket bilde mengden på minnekortet.

Det tar tid å få med seg alle anbefalte serverdigheter så det ideelle hadde vært å overnatte på en av de mange koselige hotellene i byen for å bruke to dager. Men da tenker vi kun for de voksne! Planen var ihvertfall å ta en titt inne i Markuskirken, den største serverdigheten, men da vi kom til plassen var køen inn til kirken flere ti talls meter lang. Tålmodige japanere stod forventningsfulle i kø. Sentrum av byen, San Marco, var så proppfull av turister at vi gikk i kø det første kvarteret. Mannen, madammen og barna holdt på å krepere av menneskemengden og varmen! Til slutt fikk vi kommet oss over til en annen mer fredfull bydel, Dorsoduro. Vi nøyde oss med å gå litt rundt, innom en kirke det ikke var kø i, spise godt og se på alle menneskene og båtene. Små barn har lite utbytte av en slik serverdighetstur, altfor mye gåing i labyrinter (smug) i hetende varme. Likevel ble det en uforglemmelig opplevelse. Vi tok fergen hjem i 21 tiden, utslitte alle mann. Her kommer bilder fra turen.


Vi traff på en hane og dens mange høner på vei ned til fergen;-DEn liten stemnings video når fergen kommer inn til Venezia


San Marco katedralen
Hmmm...kunne vært et postkort dette!
Det var ikke bare vi som gikk oss vill i "labyrinten"
Litt moderne kunst

Enda mer moderne kunst!
  
 
God mat!


Flere cruise ship kom inn til kaia

Litt ekte shoppingMye vindusshopping


Og et nytt ektepar:-D