lørdag 9. juli 2011

en laaaaaang kjøretur

Fredag 8/7-11
Vi ankom Kiel kl 09.00. Vi kjørte rett ut på motorveien E 45 og kjørte i retning Hamburg. Mye kø på Autobahnen (fredagsrush) gjorde sitt til at farten ikke ble så stor. (Vi lå mellom 80-100km/t). Mye tungtransoprt på veien slet like mye som vogna vår opp de langdryge bakkene. Burger King var godt representert og lå med 10 min mellomrom langs hele motorveien... Vi klarte å unngå fristelsen på våre fire pauser. Det ble wienersnitzel og spagetti til lunsj isteden.

Vi fortsatte timene i retning Wurzburg, og kom til planlagt camping kl.  20.00. Da hadde vi kjørt i 11 timer....60 mil...noe vi ikke kommer til å gjøre igjen... Litt for mye krangling i baksetet og slitne voksne. Men vi valgte å ofre husfreden for å komme raskere vårt reisemål Italia. Vi ankom en artig liten privat campingplass i Estenfeld. Vi fikk følelsen av å campe i en fremmed hage i Ullevål hageby. Dvs midt blandt eneboliger hadde noen valgt å drive camping. Helt ok for kun en overnatting, men ellers svært lite å foreta seg. Temperaturen ca. 24 grader. Det ble tid til litt lek før vi sovnet utmattet av kjøreturen.


Kø....


Utsikten langs veiene bestod av åker, skog og vindmøller

Første etappe- Gøteborg

Torsdag 7/7-11
Da kom vi oss avgårde! Kl. 12 forlot vi Oslo for retning Gøteborg og Kiel fergen. Vi var heldig med været, duskregn, sky og sol om hverandre. Vi brukte fire timer på første kjøreetappe, inkludert en tissestopp. Turen gikk fredfull med DVD i baksete. Lite kø, men med campingvogn måtte vi bare finne oss i å stadig bli forbikjørt av volvoer, gamle 740'ere, med unge gutter bak rattet. Vi var tross alt i Sverige! Vi kom til Gøteborg kl. 16, så vi hadde god tid før båten gikk fra kai kl. 19.30. Vi kom oss tidlig ombord, noe som gjorde at vi unngikk køer på bildekk, ved baren og i lekerom. Barna koste seg med underholdning og lek i regi av personalet, som var i tilknytning til baren.  Kl. 21.30 sovnet alle, og sov godt i rolig sjø.

Dagens opptur: Flotte lugarer og god underholdning for barna
Dagens nedtur: Madammen glemte å ta med PC opp i båten, og da hun kom på dette var bildekket stengt for kvelden
Dagens tvilsomme: Prinsen tilbragte mer tid med båtpersonalet enn de andre barna...han fungerte som assisten, både for lekeromsvertene og kveldens tryllekunstner


Nysgjerrige Nils var også på båten!


En privattime i tryllekunst!