søndag 15. juli 2012Dag 1: 

Så er vi i gang med en fem dagers tur til Sverige og Danmark. Dette er en nøye planlagt tur, der opplevelser står i fokus, og ikke det skuffende sommerværet…Mannen starter dagen med å rengjøre bilen innvendig, slik at den er klar for MER smuler og kaffe søl, som hører med på en ekte biltur! Madammen tenker at dette er høyst unødvendig, men erkjenner raskt at det er godt å sette seg inn i en ren bil.
Vi brukte seks timer fra Ås til Varnamo, Småland. (E6 til Gøteborg, så riksvei 27 til Boras, og videre til Varnamo). Vi hadde is pause etter halvannen time, og matpause da vi var godt over halvveis. Valget av matrett var enkel!I Varnamo var det overnatting på Hotell Apladalen, et lite familiedrevet(mon tro..?) hotell midt i et lite tettsted kalt Apladalen. Prinsen mente at hotellrommet var et luksusrom, fordi den var innredet med både køyeseng og dobbeltseng, men madammen var litt uenig i det… Kvelden var ennå ung (vi ankom litt før kl. 18), så vi tok en spasertur på jakt etter et koselig tilholdssted.


Vi er visst ikke så lang fra Amerika!
Kveldsmat og drikke ble holdt 5 min. gange unna, på «Stigs Cafe & Bistro», hvor vi fikk godt selskap av tobente venner. Solen skinte omringet av noen regndråper, men det var varmt i været.


Apladalen er en «lugn» og velholdt by. Madammen registrerte byens vakre blomsterbed. Her finns en «duktig» gartner!


Vakkert sykkelskilt har de også. For en fargekombinasjon!Sør Sverige er også Am-car mekka. Hver fjerde kjøretøy som cruiset forbi oss var en stilfull amerikaner fra 50-60 tallet. «Vakkert!», uttrykte mannen. 


Etter frokost i morgen er det rett til Kulltorp ( 20 min. reise). Men hvorfor akkurat dit…? «Howdey howdey, og Ugh Ugh», sier vi bare! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar