torsdag 26. juli 2012

En ferietur på sparket!


En ferietur på sparket!
En feriereise trenger ikke planlegges lang tid i forveien og Danmark for barn er mer enn bare Legoland. Vi bestemte oss for denne turen en uke før avgang, og det midt i en «fullbooket» fellesferie. Kjørerute og oppholdssteder ble derfor planlagt nøye og skrevet ned når vi først fant noe som var ledig av overnattingsmuligheter. Ved å legge inn en kjøredag til og fra reisemålet, slipper man å være avhengig av ledige plasser på fergen over til Danmark, og man trenger heller ikke kjøre etter klokken under bilturen. 

Vi valgte å ha base på Sjælland, fordi det er svært enkelt å kjøre ned til Danmark gjennom Sverige, enten via Østersund broen (til København) eller via Scandlines fergen (til Helsingør) som går hvert kvarter, stort sett hele døgnet. Broen og fergen er noenlunde lik i pris (3-400 kr.) Sjælland er lite i areal, så hvor man velger å ha sin «base» har ikke så mye å si. Sjælland har flere severdigheter/aktivitetsparker, så kjøretiden til en valgt utflukt ligger alt fra en halv time til to timer maks å kjøre (det går i 110-120 km/t på motorveiene, dvs. at du forflytter deg fort 11 mil på en time). Et staselig turistbyrå!
Valget av Roskilde var helt tilfeldig for vår del, da det her fantes ledig «familierom» på et hotell. Familierom passer for to voksne og to barn, og er litt mer praktisk  enn å måtte booke to dobbeltrom.  Prisene på familierom med frokost ligger på ca. 900-1000,- døgnet, både i Sverige og i Danmark . Ved å bruke nettstedet booking.com, og søke på ledige hotell på et bestemt sted/by, får man fort oversikt over hva som er av alternativer, både ift pris og standard. Vi booket ikke direkte fra nettsiden, men ringte heller direkte til det hotellet som vi valgte oss ut. På den måten er man helt sikker på at det type rom en ønsker er tilgjengelig. 

Valg av utflukter under oppholdet kan gjøres på sparket, det blir aldri utsolgt for inngang til en severdighet/lekepark:-). Dagene kan fint deles opp i to, med «kjedelig» byvandring og shopping som de voksne gjerne behøver, og med aktivitetspark som barna trenger for å få ut sin energi. Barna synes det ofte er mer enn nok med en morgen/formiddag eller en ettermiddag/kveld med full fysisk aktivitet.

Inngangsprisene på våre utflukter lå på ca. 200 pr. person (prisene til de norske fornøyelsesparker ligger på 350-400 kr…). I tillegg kom utgifter til mat og drikke, men det var svært varierende hvor mye vi brukte på dette, alt fra kr. 150-400,- på hele familien. Det går derfor fort 1000 kr. under en slik dagsutflukt, men sammenlignet med hva det ville koste for en familie (to voksne og to barn) å kose seg en hel dag på norske «Tusenfryd», er jo dette bare halve prisen! 

Andre tips for å unngå å måtte bruke unødvendig mye penger, er å snakke med barna på forhånd om at vi skal til parken for å leke og gjøre aktiviteter, og ikke for å kjøpe ting og godteri! (suvernir butikkene kan være som en magnet på barna). Vi klarte ihvertfall å unngå mas om å «kjøpe», og barnas fulle fokus var å gjøre aktiviteter.

www.scandlines.com
www.booking.com
sommerlandsj.dk
www.knuthenborg.dk
www.highchaparral.se


1 kommentar:

  1. Takk for tipset! Vi skal gjørde det på samme måte neste år
    hilsen Sofie og Reidar

    SvarSlett