torsdag 26. juli 2012


Camping, ikke noe for deg sier du?
Madammens venner og bekjente forteller om ferieturer til Danmark som både blåser og regner bort. Å leie et feriehus ved kysten av Danmark er en sjarmerende affære og ikke minst ensbetydende med fred og ro. Men har du med deg barn, kan et slik ferievalg fort bli til to ukers kamp om husfred og ro. Når været stort sett aldri blir som forventet (det er bare å innse at det regner mye om sommeren i Skandinavia), ungene trenger å aktiviseres, og det er nytteløst å forvente at de skal bade i stiv kuling, kan leie av campinghytte være et mye mer vellykket alternativ. Ja, jeg slår nå et slag for det GODE ved campinglivet. Campinglivets fordeler!

Ordet campingferie gir oss forskjellige assosiasjoner. Madammens gode venninne får kalde frysninger, bare ordet nevnes, mens Madammen selv har en mer åpen og nysgjerrig innstilling til fenomenet camping. Madammen er vokst opp med teltturer på diverse campingplasser i Norden i sommerferiene, og husker at en bra campingplass (på 80-tallet) bestod av en tilgjengelig kiosk, badeplass, og hvis flaks, en trampoline.  For Madammens venninne er camping synonymt med godt voksne par, kledd opp i treningsdresser, sittende foran vogna med kaffekoppen og rullingsrøyken, samt hylende unger som løper fritt rundt. Madammens venninne har til en viss grad rett, men kun til en viss grad.  Det er mange stereotyper av en campingjest på campingplassene i Norden, men som jeg prøver å forklare min venninne, så er campinglivet mye mer enn denne typiske camperen!

Danmark og Syd Europa har alltid ligget foran Norge, ift standard og aktivitetene de tilbyr. Blar du i årets «TopCamp» katalog fra Danmark, vil du se at dagens danske femstjerners campinger, inneholder både lekeland og badeland (innendørs og utendørs), spa, barneklubb, trening for voksne og selvsagt trådløs internett. Langt unna min barndoms campingferie. Og langt unna den stereotypiske campinggjesten. Flere av dagens campingplasser har klart å følge tiden vi lever i og tilbyr ALT. Dagens barn og ikke minst dagens voksne, har en helt annen forventning til campinglivets standard, og det tar mange av campingplassene på alvor. Og til Madammens venninnes opplysning, så tilbyr stort sett alle campingplasser utleie av hytter, i alt fra enkel til luksus standard! Camping er ikke lenger synonymt med gjennomvåt teltduk.

Madammen oppfordrer sin venninne å ta en titt på denne campingplassen, som er alt annet en "Bogstad camping!": 
Eller denne:


Nåtidens campinggjest kan forvente seg akkurat det samme som forventes ved opphold på et «family resort» i syden.  Madammen og familien fikk i fjor oppleve det moderne campingliv i Italia (se tidligere innlegg fra 2011), og i år var det Sverige som stod for tur.  Å feriere i Skandinavia er et sjansespill ift været, så derfor ble valget enkelt. Vi måtte bo på en campingplass! Da var vi sikre på at barna fikk muligheten til å være i aktivitet selv om vi var så uheldig å få tildelt en uke med regn. Og det fikk vi!

På campingferie får man nye venner fra første dag!
Når sjøen bugner av flytende "leker", bader man uansett temperatur i vannet!

Det tok en stund før prinsen klarte å manøvrere seg til toppen av "fjellet"!
1 kommentar:

  1. kjære madam Ingrid; takk for en interessant betraktning rundt campinglivets fortrinn!
    Hilsen
    Bajas

    SvarSlett