mandag 11. juli 2011

siste etappe for en stund

Søndag 10/7-11
Vi kom oss avgårde i 10.30 tiden, etter frokost på et koselig bakeri. Vi var kun 2 km fra grensen til Østerrike. Det skulle bli nok en lang kjøretur, og barna fikk en "pep talk" om god oppførsel i bil før avreisen. Fjellene ble større og mektigere jo lenger inn i landet vi kjørte. Vi kjørte i "kø" opp, ned og rundt alpene på smale veier. Mange utsiktsposter og rasteplasser.
Inne i Østerrike måtte vi kjøre innom første bensinstasjon for å betale en avgift som alle reisende må. 8 euro for ti dager. Man kunne ikke kjøpe kun for en dag....til mannens fortvilelse. Farten gikk mellom 30 og 100 km/t. Vi nådde Innsbruck kl. 12.50. Temperaturen steg til 28 grader. Vi tok en pause da vi nådde Brenner, som ligger rett ved grensen til Italia. Det var Mc Donalds også på fjellet;-) men vi var ikke alene der! Før vi satte oss tilbake i varm bil, overvar vi strikkhopping fra nærmeste bro. Da vi kom til utsiktsposten var politiet tilstede. En kar hadde skadet benet under hoppingen. Ellers fortsatte hoppingen (kø av mannfolk som ville utfordre skjebnen). Vi fikk tatt noen bilder. Også av østerisk politi som gikk med pistol. Dette synes prinsen var "kult". Politimannen forsikret oss at han ikke hadde brukt pistolen på 16 år.


Kl. 14.15 nådde vi Italia. Temperaturen steg til 30 grader. For å kjøre på motorveien i Italia må man også betale avgift. Man får billett ved innkjørselen til motorveien, og betaler når man tar av motorveien. I italia var det lange avstander mellom bensinstasjonene/rasteplasser. Utsikten bestod av fjell og vakre vingårder langs hele motorveien. I 17 tiden stoppet vi for å kjøle oss ned med is og væske. 35 grader. To mil nord for verona var det slutt på fjellkjedene. Vi nådde Verona, romeo og Julies by kl. 17.45. Men kjøreturen var ikke over. kjøreturen hadde så langt vært kranglefri i baksetet. Men madammen begynte å bli rastløs og sutrete. Heldigvis hadde hun en snill mann som hadde fortjent gullmedalje i tålmodighet.

Vi fortsatte på A4/E70 retning Padova og Venezia. Mange motorsyklister kjørte sikksakk på veiene i bare shorts og t-shirt. Det luktet Italia! Kl. 19 passerte vi Venezia og kom til Jesolo kl. 20. Nå var reisemålet straks nådd. Kl. 20.30 var vi fremme. Full jubel i baksete. Campingen var enorm i forhold til norske og svenske størrelse. Så vi vil få brukt våre sykler flittig, til og fra basseng, butikk o.l. Det var enda mer jubel da prinsen hørte musikk fra høytallere rett ved vår utdelte plass. Før vi rakk å spise hadde han deltatt på en ZUMBA time som arrangeres hver kveld. Etter å ha spist et raskt måltid kom vi alle i seng i 23.30 tiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar